GEUR001

Kattenkwaard - Korica Geurin

  • Schrijver: Korica Geurin
  • Uitgave: 2012 Paperback
  • Conditie: Nieuw
  • Taal: Nederlands

    Klik verder voor een korte inhoudsweergave

De katten van Korica Geurin zijn enorm ondeugend. Elke dag weer halen ze streken uit die het huishouden op hun grondvesten doen schudden. Korica heeft un avonturen op papier gezet. Jarenlang zijn de belevenissen als column in het tijdschrift "De Kattenweld" gepubliceerd. Nu zijn ze gebundeld in het boek dat u hier in handen heeft. Lees en geniet mee met de Perzische brown tabbies, met Peanut, de papagaai en natuurlijk met de Bengalenbrigade: De Dalton Brothers!

Korica Geurin is bepaald geen onbekende in kattenland. Onder de catterynam "van de Wielborgh" fokte zij, met haar man Andy, Perzisch brown tabby en blue tabby nestjes van 1968 tot 2002. Daarnaast zat zij in het bestuur van de vereniging "Kattenzorg", die zich inzet om zwerfkatten op te vangen en weer een goed tehuis te geven en volgde zij cursussen in genetica en de praktijkopleiding tot keurmeester.

Al in 1967, bij de oprichting van de NKFV - de Nederlandse Kattenfokkers Vereniging - werden zij, haar man en haar zoon medewerkers. Binnen die vereniging verrichtte zij in de loop der jaren diverse functies. Jarenlang verzorgde zij het inschrijfbureau voor de kattententoonstellingen. In 1985 werd zij lid van de Raad van Toezicht en achttien jaar lang was zij de stamboek-secretaresse van de vereniging. Ook geeft zij fokadviezen aan de verenigingsleden.

Bij het grote publiek is zij vooral bekend als redacteur van het magazine "De Kattenwereld" en als schrijfster van vele humoristische stukjes over het wel en wee van haar kattenhuishouding waarin naast echtgenoot Andy en haar zoon Michael ook papagaai Peanut een rol speelt. Daarnaast schrijft zij ook praktische artikelen over fokproblemen, onzindelijkheid, ziektes en afwijkingen bij katten. Veel van haar artikelen zijn ook gepubliceerd in andere Nederlandse en buitenlandse tijdschriften.

Op veler verzoek is er nu eindelijk een selectie uit de vele artikelen gemaakt en zijn deze gebundeld in dit boeke. Wij wensen u veel leesprlezier!

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__